Harrasteryhmät 7- 17 v.

Ohjatut harjoitukset, joissa voimistelijat pääsevät tutustumaan telinevoimistelun, teamgymin ja/tai akrobatian saloihin.

Lajikohtainen harjoittelu alkaa. Perusteista edetään taitotason mukaan tarvittaessa nopeastikin haastavimpiin harjoitteisiin ja liikesarjoihin. Harjoituksia eriytetään vastaamaan voimistelijan taitotasoa. 

Harrasteryhmissä harjoitellaan rennommalla otteella eikä suoriteta taitotestejä tai pureuduta syvällisemmin linjauksiin. Päätavoitteena on liikunnan riemu lajikohtaisesti. Voimistelun ergonomia on tärkeässä roolissa kaikissa ryhmissä.

Telinevoimistelu

Telinevoimistelun harrasteryhmä on n. 7-17- vuotiaille suunnattu ryhmä, jossa harjoitellaan monipuolisesti sekä naisten että miesten telinevoimisteluvälineitä hyödyntäen.

Akrobatia

Akrobatia alkeet on n. 6-10 vuotiaille tarkoitettu ryhmä, jossa opetellaan akrobatiaa leikin sekä pari- ja yksilöharjoitteiden kautta. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Akrobatia jatko on n. 11-17 vuotiaille tarkoitettu ryhmä, jossa edetään jo vaikeampiin akrobatia liikkeisiin. Tässä ryhmässä on toivottavaa aiempi kokemus voimistelusta, hyvä kehonhallinta ja keskittymiskyky.

Teamgym

Teamgymin harrasteryhmä on n. 7-17- vuotiaille suunnattu ryhmä, jossa pääpaino on trampettihypyissä ja volttiradalla suoritettavissa liikesarjoissa. Koreografinen osuus kuuluu myös osana teamgym harjoitteluun.