Harrasteryhmät 7- 17 v.

Ohjatut harjoitukset, joissa voimistelijat pääsevät tutustumaan voimistelun, akrobatian ja telinevoimistelun saloihin.

Lajikohtainen harjoittelu alkaa. Perusteista edetään taitotason mukaan tarvittaessa nopeastikin haastavimpiin harjoitteisiin ja liikesarjoihin. Harjoituksia eriytetään vastaamaan voimistelijan taitotasoa. 

Harrasteryhmissä harjoitellaan rennommalla otteella eikä suoriteta taitotestejä tai pureuduta syvällisemmin linjauksiin. Päätavoitteena on liikunnan riemu lajikohtaisesti. Voimistelun ergonomia on tärkeässä roolissa kaikissa ryhmissä.

Voimistelun harrasteryhmät

Voimistelun harrasteryhmiä on 7- vuotiaille, 8-9- vuotiaille ja 10-17- vuotiaille tarjolla. Ryhmissä harjoitellaan monipuolisesti voimistelun eri lajeja ja osa-alueita telineitä ja välineitä hyödyntäen.  

Akrobatia

Lasten ja nuorten akrobatia on 7-17 vuotiaille tarkoitettu ryhmä, jossa opetellaan akrobatiaa leikin sekä pari- ja yksilöharjoitteiden kautta. Aiempaa kokemusta ei tarvita, mutta hyvä keskittymiskyky, kiinnostus akrobatiaan lajina ja into oppia ovat avuksi harjoittelussa.

Telinevoimistelun harrasteryhmä

Telinevoimistelun harrasteryhmä on n. 7-17- vuotiaille suunnattu ryhmä, jossa harjoitellaan monipuolisesti sekä naisten että miesten telinevoimisteluvälineitä hyödyntäen.