Lajitarjonta ja ryhmät

Seurassamme on mahdollista harrastaa telinevoimistelua, teamgymiä, akrobatiaa ja parkouria. Ryhmiä löytyy kaiken ikäisille, 1,5-vuotiaista taaperoista aina aikuisiin saakka.

2024 kevätkauden lukujärjestyksen näet täältä https://www.kyronkieppi.net/lajitarjonta-ja-ryhmat/kauden-2023-24-lukujarjestys/

Lue tarkemmin  voimistelijan etenemisestä omalla polullaan voimistelijanpolku sivulta.

Telinevoimistelu luo hyvän pohjan elämälle

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka kehittää fyysisiä ominaisuuksia voimaa, liikkuvuutta, nopeutta ja kestävyyttä. Voimistelussa haastetaan tasapaino- ja koordinaatiokykyä. Kehon hallinta on merkittävässä roolissa. Fyysisesti monipuolinen laji kehittää myös sosiaalisia taitoja ja opettaa noudattamaan pelisääntöjä, joiden tärkeys korostuu haastavassa lajissa. Voimistelusta saa hyvän liikunnallisen pohjan elämälle. Telinevoimistelun oppeja hyödynnetään jo taaperoista alkaen. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa voimistelua. Ikäihmisetkin hyötyvät telinevoimistelusta toimintakyvyn parantumisen muodossa.

Teamgymissä voimistelijat kannustavat toisiaan joukkueena

TeamGymissä yhdistyy kolme erilaista suoritusta: tanssillinen vapaaohjelma, liikesarjat volttiradalla ja korkeat hypyt trampetilla. Joka osiossa keskeistä on joukkueen kannustava voima. Volttien on onnistuttava tasaiseen virtaan toinen toisensa perään, ja vapaaohjelma vaatii saumatonta yhteistyötä.

TeamGymissä tehdään osittain telinevoimistelusta tuttuja liikkeitä. Sen harrastajien ikäjakauma on telinevoimistelua laajempi ja TeamGymissä kilpaillaankin yleensä pitkälle aikuisikään asti. TeamGymin erikoispiirre on myös se, että kilpaileminen on miesten ja naisten sarjojen lisäksi mahdollista myös sekajoukkueella.

Akrobatiaa lattialla ja ilmassa

Akrobatia seurassamme yhdistää taituruus- ja sirkusvoimistelun tasapaino-, voima-, notkeus-, pari- ja ryhmäakrobatian muodossa. Akrobatia haastaa sinut, parisi ja ryhmäsi. Yksin ja yhdessä. 

Parkour on elämäntapa

Parkour on elämäntapa. Katso ympäristöäsi uudelleen: voit nähdä harmaan arkisen seinän tai treissaajan tavoin vaihtoehtoja erilaisiin ylityksiin ja liikkumistapoihin. Fyysisten ominaisuuksien kehittäminen antaa mahdollisuuksia yhä monipuolisempien haasteiden vastaanottoon. Löydä liikkeen katkeamaton sulavuus eli flow. Löydä parkour!