Tilannetiedote liittyen koronavirukseen!

12.3.2020

Tilannetiedote liittyen koronavirukseen!

Koronavirus on laajentunut pandemiaksi.
Voimisteluliitto kokoontuu tekemään linjaukset harraste- ja kilpailutoiminnalle tänään 12.3.2020 klo 17:00.
Tiedotamme Teitä tarkemmin tänään, kun saamme virallisen ohjeistuksen.

Huom! Oulun kilpailut on peruttu!

 

Yli 500 hengen voimistelutapahtumat peruttu

Suomen hallitus linjasi torstaina 12.3. koronaviruksen hillitsemiseksi tehtävät toimenpiteet. Hallituksen linjausten mukaisesti kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös voimistelukilpailut ja -tapahtumat, perutaan toukokuun loppuun saakka. 

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille, siksi myös Voimisteluliitto ohjeistaa urheilijat pysymään Suomessa.

Tällä hetkellä harjoitustoiminnan osalta kukin seura tekee omat päätöksensä. Voimisteluliiton suositus on noudattaa viranomaissuosituksia. 

Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi 

Voimisteluliitto tiedottaa muista mahdollisista linjauksista ja toimenpiteistä voimistelutoiminnan ja tapahtumien osalta mahdollisimman pian lähipäivinä. Seuraa tiedotusten osalta www.voimistelu.fi ja liiton Facebook-kanavaa