Telinevoimistelu

Telinevoimistelun esivalmennusryhmä, jossa harjoitellaan mm. naisten telinevoimistelun 4 eri telinettä:

HYPPY: Räjähtävää juoksua, voimakasta ponnistusvoimaa, vartalon hahmottamista ja käyttöä nopeassa liikkeessa vaativa teline

PUOMI: Tasapainoa haastava, voimaa ja liikkuvuutta vaativa teline

NOJAPUUT: Ylävartalon voimaan painottuva, koko kehon hallintaa vaativa teline

PERMANTO: Liikeyhdistelykykyä, voimaa, liikkkuvuutta, nopeutta vaativa teline.

Esivalmennusryhmissä harjoitellaan monia fyysisiä ominaisuuksia, jotka mahdollistavat lajin harrastamisen. Esivalmennusryhmät valmistavat valmennusryhmiin vaadittavien ominaisuuksien kehittymistä. 

Esivalmennusryhmässä harjoitellaan myös miesten kisatelineitä kuten rekki ja renkaat. Lisäksi hyödynnetään monia muita välineitä harjoittelussa. 

Esivalmennusryhmästä on mahdollisuus päästä siirtymään valmennusrinkiin voimistelijan kehittyessä niin psyykkisesti, sosiaalisesti kuin fyysisestikin. Valinta tapahtuu taitotestin kautta valmentajan suosituksella. Halukkuutensa voi ilmaista valmentajalle.

Telinevoimistelun esivalmennusryhmän voimistelijat eivät vielä kilpaile.

7-15- vuotiaille suunnattu, tavoitteellisempaa telinevoimistelua haluaville perustettu ryhmä. Ergonomisen telinevoimistelun lisäksi treenataan ojennukset kuntoon esteettisemmän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Voiman ja liikkuvuuden keskinäinen suhde pyritään saamaan optimaaliseksi.

Treeniaika
Tiistai 17.00–18.30


Treenipaikka
Hämeenkyrön yhteiskoulu

Ohjaaja
Tomi Tuulkari

Apuohjaajat
Niina Virtanen ja Ville Kauppinen